Akupunktio


Akupunktiota ja moksaa teen mestarini (Zhu Guo-Guang) opastuksen alaisuudessa. Osan hoidoista teen oma-aloitteisesti (lähinnä energioiden nosto / stressi), mutta erityisesti moniuloitteisemmat vaivat ohjaan ensin Zhun klinikalle Ouluun (yhteystiedot linkkisivulta) ja hän arvioi tilanteen ja katsoo miten tila on hoidettavissa.


Meridiaanihieronta


Meridiaanihieronta kuuluu yhtenä osana kiinalaista lääketiedettä akupunktion, yrttien ja ravinto-opin lisäksi.

Päämeridiaaneja on 12kpl. Näiden lisäksi kehossamme on lukematon määrä erikoismeridiaaneja, joita käytetään hoidoissa mukana.

Käyttämäni meridiaanit ovat:

 • keuhkomeridiaani,
 • paksusuolimeridiaani,
 • sydänmeridiaani,
 • ohutsuolimeridiaani,
 • sappirakkomeridiaani,
 • mahalaukkumeridiaani
 • perna-/haimameridiaani
 • munuais- ja virtsarakkomeridiaani,
 • kolmoislämmitin meridiaani,
 • pericardium eli sydämenvartijameridiaani,
 • aivomeridiaani,
 • säätelymeridiaani

Meridiaanihieronnassa ideana on saada elimistö voimistumaan ja toimimaan paremmin. Niin kuin meridiaanien nimetkin antavat ymmärtää, että niillä vaikutetaan sisäelimiin ja näin vaikutus onkin erittäin kokonaisvaltainen.

Esimerkkinä hoidon vaikutuksesta seuraavat

 • Juuri synnyttänyt nainen joka imettää lastaan. Maidon tulo vaihtelee ja ajoittain vaipuu epätoivoon kun tuntuu ettei maito riitä. Meridiaanihieronnan jälkeen seuraavana päivänä maitoa tuli yli tarpeen joka sai äidin rentoutumaan ja imetys lähti sujumaan entistä helpommin. Hoito toistettiin vielä muutaman viikon päästä.
 • Kaksivuotias lapsi jolla vauvasta saakka ollut vaikeuksia suoliston kanssa eli menee helposti ummelle. Hoitoon tullessa ummetus kestänyt jo kaksi päivää. Meridiaanihieronta tässä tapauksessa keskittyen lähinnä paksusuolimeridiaaniin ja lapsi ulosti seuraavana päivänä. Hoito toistettiin muutamia kertoja ja mukaan otettiin myös luontaistuotteita (probiootit ja magnesium myös homeopaattinen nux vomica). Näillä saatiin lapsi ulostamaan 1-3 kertaa päivässä säännöllisesti.

Hyvä on muistaa myös se, että jos vika on ollut pitkään elimistössä niin sen kuntoon saaminenkin kestää kauemmin. Joskus elin on vaurioitunut niinkin pahasti että täysin kuntoon sitä ei saada, mutta voimme sitä vahvistaa. Tähän sisältyy myös oikeanlainen ruokavalio (johon annan myös vinkkejä) kuunnellen omaa kehoaan.

Elimen vian tunnistaa kun hieroo ks. meridiaania. Se voi myös ilmaantua kipuna, ihottumana, haavana tms. iholla tai lihaksessa.  Jos taas on tullut esim. isku jononkin kohtaa raajaan, se tukahduttaa energian virtauksen meridiaanilla ja elin sairastuu. Tämän vuoksi pitää päätellä tilanne, onko häiriö meridiaanilla vai elimessä.

Hoitotilanne

Asiakas saapuu hoitotilaan ja teen haastattelun ja kielidiagnoosia yleistilanteen kartoittamiseksi. Sen jälkeen asiakas riisuutuu ja peittelen hänet hierontapöydälle vatsamakuulleen ja hoito alkaa. Hoidossa käytän luomu oliivi- tai rypsiöljyä, koska se yleensä sopii jokaiselle, mutta ilman öljyäkin hoito onnistuu ja myös ohuiden vaatteidenkin läpi jos vaatteita ei halua ottaa pois. Taustalla soi rauhoittava musiikki, asiakkaalla on lupa rentoutua ja vain olla. Lopuksi hoidon jälkeen asiakas saa rauhassa heräillä ja juoda vettä tms.

Loppupäivä meridiaanihieronnan jälkeen kannattaa ottaa mahdollisimman rennosti ja antaa aikaa itselleen nauttien elämästä. Olo monesti onkin todella raukea, koska elimistö tarvitsee kaiken energian voimistaakseen ja korjatakseen itseään.

Vettä pitää juoda paljon!!

Ja jos heikottaa, muutama merisuolakide kielen alle saattaa helpottaa oloa.

Toivotan sinut erittäin lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan meridiaanihieronnasta!

  

Erja Salow - ajanvaraus: 050 524 5666 - erja.salow@relaksoma.fi - Lähetä palautetta
Yhteystiedot Esittelyni Linkkejä Tuotemyynti Venyttelyohjeet Hoidon jälkeenEtusivu Hoidot Etusivu Hoitohinnasto